Even geen mogelijkheden voor een workshop!

 

Mozaïek workshop voor beginners en gevorderden.

Laat je inspireren door de eeuwenoude kunst van het mozaïek met als grootste inspirator natuurlijk Antoni Gaudí. In één dag maak ik je wegwijs in de wereld van het mozaïek. Na afloop van de workshop heb je veel geleerd en ben je al in staat om een mozaïek te maken op bijvoorbeeld je eigen badkamerwand of op een tafel.

Programma:

De workshop begint om 10.00. Beginners maken bij voorkeur een “plat” werkstuk. In de Studio staan artikelen waar je uit kunt kiezen zoals theekistjes, spiegels, uitgezaagde mdf figuren en diverse maten plankjes om een mozaïek “schilderij” te maken. Wil je een groot werkstuk maken dan biedt de Studio je als ondergrond een dienblad of een fruitschaal. Het belangrijkste is dat je goed leert mozaïeken zodat je genoeg kennis en ervaring opdoet om eventueel zelf verder te kunnen gaan met mozaïek. Je krijgt uitleg over de gereedschappen en materialen en over hoe je een tegel moet snijden, breken, knippen of knabbelen. Je leert veel over de materialen die we gebruiken maar ook over kleurgebruik en vorm. Je kunt vervolgens een ontwerp van de Studio uitkiezen of zelf een ontwerp maken en kleuren kiezen uit het zeer ruime assortiment wandtegels en glaswerk. In de studio zijn voorbeelden van mozaïekwerkstukken en boeken met foto’s aanwezig om je inspiratie uit te halen. Natuurlijk ben ik er voor al je vragen en opmerkingen en tussendoor zorg ik voor lekkere cappuccino’s, thee en koekjes. De heerlijke lunch die je tussen de middag krijgt wordt door iedereen geroemd.

Om 17.00 ronden we de cursus af en krijg je voegmateriaal en een uitgebreide instructie mee naar huis om het werkstuk af te maken.

Gevorderden zijn vrij in de keuze van hun werkstuk en mogen ook zelf een te mozaïeken basisstuk meebrengen. Zij krijgen een gerichte en individuele begeleiding bij het maken van hun werkstuk. Bij inschrijving even vermelden wat je wilt zodat er van te voren overlegd kan worden over de materialen. Grotere werkstukken zullen thuis afgemaakt moeten worden. Gereedschap kan door cursisten van de Studio voordelig aangeschaft worden.

 

Prijs workshop: 85 Euro per persoon inclusief alle materialen en een heerlijke lunch. Dit is een workshop van 1 hele dag.