Mijn creatieve loopbaan begon toen ik mijn eerste koppoter tekende op de kleuterschool. Stelselmatig tekende ik ze zonder armen maar altijd met een zonnetje in de linkerhoek van het tekenvel. De schoolarts heeft ze van alle jaren bewaard en hoewel ze gelukkig later wel armen kregen is het zonnetje nooit uit de hoek verdwenen.

 

Mijn professionele loopbaan als beeldend kunstenaar begon pas veel later nadat ik lange tijd werkzaam was geweest in de zakenwereld. Ik raakte op een dag mijn baan kwijt en stond voor een keuze. Solliciteren en werken op een flitsend modern kantoor in een internationale omgeving en een goed salaris of het roer omgooien en mij storten in een onzeker maar creatief bestaan. Ik kon een atelier ruimte krijgen en ik bedacht dat ik als zelfstandig ondernemer creatieve workshops daarin kon gaan geven. Ik had zelf juist een mozaïek cursus gevolgd in het locale buurthuis en al direct bleek dat ik talent had voor mozaïek. Mijn eerste mozaïek werkstuk was een zonnetje. Na een intensieve studie en voorbereiding van 6 maanden begon ik in 2004 met het geven van mozaïek workshops. Mijn ervaring met het organiseren van trainingen voor het bedrijfsleven kwam goed van pas en ook mijn opleiding aktiviteitenbegeleiding die ik eerder nog niet in praktijk had gebracht bleek waardevol te zijn. Tegelijkertijd startte ik met de verkoop van mozaïek materialen. Langzamerhand breidde ik het workshop aanbod uit maar ik merkte dat het geven van workshops alleen niet voldoende was. Ik wilde mijzelf ontwikkelen en beeldend kunstenaar worden.

 

Vanaf eind 2004 ben ik lessen gaan volgen bij verschillende beeldend kunstenaars. De belangrijkste zijn: Gerben Ligtelijn(beeldhouwer), Nina Judin(bookbinding artist), Wessel Bezemer(beeldhouwer) en Jan Hein van Stiphout(glaskunstenaar). Daarnaast heb ik lessen gevolgd bij diverse kunstacademies en deelgenomen aan masterclasses bij diverse (grafische) ateliers.

 

In 2005 ben ik gestart met de opleiding Kreatieve Handvaardigheid in Amsterdam. In 2007 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Direct daarna heb ik de opleiding Ontwerpen en Vormgeven gedaan en ben ik gestart met de opleiding Keramische Technieken bij SBB Gouda.

 

In 2006 heb ik samen met 5 andere kunstenaressen een groep opgericht die zich bezighoudt met het “kunstenaarsboek”. In 2007 hadden wij onze eerste groepsexpositie “Sub Rosa” in Amersfoort. 

 

Sinds 2008 ben ik lid van IUOMA(International Union of Mail Artists). Mijn mail art wordt over de hele wereld geëxposeerd.

 

In mijn werk concentreer ik me op de volgende disciplines: mozaïek, grafiek, boekbinden en keramiek, welke ik combineer in mijn werkstukken. Met veel plezier exposeer ik mijn vrije werk wanneer de mogelijkheid zich voordoet of wanneer ik wordt uitgenodigd.

 

Rosalie (kortweg Roos)

 

Exposities:

 

November 2008 - Mail art project “My World” Universiteit Leiden

Oktober 2008 - Kunstenaarsboeken en poëzie (tijdens de kinderboekenweek)

Oktober 2008 - Mail art project “My World” Sidac galerie Leiden

29 juni 2008 - Eindexamenexpositie Ontwerpen en Vormgeven Amsterdam

28 maart 2008 -19 april 2008 - Grafiek, Boesner Salon Amsterdam

Oktober 2007 - Kunstenaarsboeken “Sub Rosa” Amersfoort

Juli 2007 – Eindexamenexpositie Amsterdam