Ik ben een verzamelaar. Mijn atelier staat vol met spullen die niemand meer wil hebben. Als kunstenaar kijk ik met andere ogen naar de dingen. Ik geef de waardeloze voorwerpen een nieuwe bestemming in mijn kunstwerken waardoor deze weer waardevol worden. Mozaïek is voor mij een vorm van recyclen.

 

Voor mijn mozaïeken gebruik ik alle mogelijke materialen van wandtegels tot bestaand keramiek met een zekere kitsch en glaswerk. Ik combineer mijn timmerwerk van krattenhout met mozaïek en ik bak mijn eigen keramische tegels waarop ik weer grafische technieken toepas.

 

Naast het werken in opdracht voor particulieren en bedrijven maak ik vrij mozaïek werk. Mijn inspiratie haal ik uit het werk van de Spaanse Modernistas zoals Lluìs Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch en natuurlijk Antoni Gaudí. Ik ben een bewonderaarster van de Franse Art Nouveau en de Amsterdamse School. Een andere belangrijke inspiratiebron voor mij is de primitieve kunst (Bijvoorbeeld de Afrikaanse kunst en de kunst en cultuur van de aboriginals) Ik maak graag mijn persoonlijke totems en maskers. Door Cobra wordt ik telkens weer getriggered om zelf spontaan aan het werk te gaan. Ik bewonder hun passie en lef.

 

Mijn “zwerfmozaïek” verspreid ik gratis over de aardbol onder een pseudoniem. Vind je ergens een zwerfmozaïek van mij neem het werkstuk dan mee op reis en leg het neer op een mooie openbare plaats waar iemand anders het weer kan “vinden”.